miód, czy jajka. Kuchnia wegańska w zupełności z nich rezygnuje. Wegetariańska natomiast z nich korzysta. Wegetarianie zajadają się więc między innymi w tradycyjnych naleśnikach, weganie już ich nie jedzą. Podobnie jest z tak popularną w Polsce jajecznicą, czy twarogami.
Bo wszystkie organy w ludzkim ciele
Odpowiednie odżywianie wpływa znacząco nie tylko na całokształt zdrowia człowieka, lecz również na poziom energii i siły. I choć ostatnio bardzo modna jest kuchnia wegańska i wciąż urozmaicane są przepisy wegańskie, jak i przepisy wegetariańskie, to jednak w obydwu tych kuchniach trzeba bardzo uważać, aby nie zaszkodzić swojemu zdrowiu. Gdyż niedobór tłuszczu, białka i węglowodanów może zakłócić pracę nie tylko ciała, lecz również umysłu. Bo wszystkie organy w ludzkim ciele potrzebują odpowiedniej diety.
Wręcz przeciwnie podobnie jak przepisy wegetariańskie
Kuchnia wegańska jest bardzo restrykcyjna, jeśli chodzi o stosowane produkty. W zupełności wyklucza ona zarówno mięsa, jak i inne produkty, które uzyskuje się właśnie od zwierząt. I dotyczy to również serów, twarogów, miodu, czy jajek. Nie oznacza to jednak, że przepisy wegańskie są nudne. Wręcz przeciwnie, podobnie jak przepisy wegetariańskie stanowią niezwykle barwną paletę kompozycji, które są i smaczne i zdrowe. Orzechy, rośliny strączkowe, owoce, warzywa - dzięki nim można naprawdę zdrowo jeść.